NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

NMBS heeft drie kernactiviteiten.

  • Als belangrijkste Belgische spoorwegexploitant doen we reizigerstreinen rijden, in België en over de landsgrenzen. Daarbij focussen we op een veilig, stipt en comfortabel aanbod.
  • NMBS beheert, onderhoudt en vernieuwt het rollend materieel.
  • Tenslotte zijn we verantwoordelijk voor de stations en stopplaatsen, met inbegrip  van de parkings, fietsenstallingen en ruimtes voor fietsenverhuur en de stationsomgeving. Een klantvriendelijk onthaal staat daarbij vooraan. We zorgen ook voor de beveiliging en bewaking van het spoorwegdomein.

Bij NMBS werken ongeveer 18.000 voltijdse medewerkers.

Waarden

We kunnen onze waarden samenvatten onder het acronym “PRO’S”.

  • Professionalisme: we doen ons werk rigoureus, resultaatgericht, met engagement en passie voor ons vak;
  • Respect: we hebben respect voor onze collega’s, onze klanten, onze partners en onze omgeving, vanuit een duurzaam perspectief. We respecteren evenzeer onze engagementen op vlak van resultaten, budget en planning;
  • Ondernemerschap: we durven onze manier van werken in vraag stellen en integreren graag en soepel sterke ideeën en betere werkmethodes;
  • Samenwerking: we creëren een motiverende werkomgeving waar medewerkers graag samenwerken binnen en over de diensten heen.

Waarom NMBS?

We bieden je een toffe uitdaging in een modern en ambitieus bedrijf. Een bedrijf dat zich met veel goesting inzet voor haar klanten.

De komende jaren zullen cruciaal zijn voor NMBS. In de nabije toekomst krijgen we immers af te rekenen met concurrentie voor het binnenlands reizigersvervoer per trein. Daarom halen we alles uit de kast om van NMBS een moderner en performanter bedrijf te maken, dat echt klantgericht is. Voel jij je geroepen om deze uitdaging met ons aan te gaan? 

Ontdek de openstaande vacatures (114) bij NMBS
Bekijk alle vacatures (114)

Volg NMBS op