2 dec.

Finale Junior STEM Olympiade

Op zaterdag 2 december vond de finale plaats van de 7de Vlaamse Junior STEM Olympiade. Zesdejaars leerlingen van 56 scholen streden er voor de titel van grootste technisch talent. Als bedrijf waar technologie centraal staat, konden de Spoorwegen natuurlijk niet ontbreken.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. De Vlaamse Junior STEM Olympiade wil jongeren van het zesde leerjaar stimuleren om een opleiding in de technologie te volgen en hun belangstelling voor technologie aanwakkeren.

Op zoek naar technische profielen

Gezien onze grote behoefte aan technische profielen is de keuze van jongeren voor een dergelijke studierichting ook voor de Spoorwegen heel belangrijk. Wat achter de schermen van NMBS en Infrabel gebeurt, is een en al techniek.

Spoorwegvraagstuk voor de finalisten

Daarom steunt HR Rail deze wedstrijd voor het 5de jaar op rij. Tijdens iedere finale leggen ambassadeurs van NMBS en Infrabel een spoorwegvraagstuk voor aan de studenten. Dit jaar werd gepolst naar de ‘basiskennis elektriciteit met een toepassing van de wet van Ohm’. De leerlingen lieten per 2 een miniatuurtrein met wagonnetjes over een spoorbaan rijden. Op basis van deze opstelling moesten ze vragen oplossen over elektriciteit (stroom, spanning en weerstand). 

Zin om mee te bouwen aan de trein van morgen? De juiste medewerker voor de juiste spoorwegjob, dat is de taak van HR Rail. HR Rail is de juridische werkgever van het spoorwegpersoneel en ondersteunt het personeelsbeleid via een jarenlang uitgebouwde expertise.

Meer info