Githo Nijlen wint 9de editie van technologiewedstrijd BERT met ontwerp mobiel station

Githo Nijlen werd uitgeroepen tot winnaar van de finale van de 9de editie van “BERT”, BElgian Railways competition for Technicians. Tijdens de jaarlijkse wedstrijd voor jongeren uit het beroeps- en technisch onderwijs en de STEM-richtingen werden scholen uitgedaagd om het mobiele station van morgen te ontwerpen.

NMBS en HR Rail daagden technische studenten in heel België uit om een mobiel station te ontwerpen dat oog heeft voor duurzaamheid, er goed uitziet en comfortabel is voor reizigers.

In normale omstandigheden zou de finale hebben plaatsgevonden in Train World. Dit jaar gingen de deelnemende scholen online om onze jury te overtuigen.

Het project van Githo Nijlen is zeer volledig en straalt een duidelijke “Eco-urban” visie uit. Het ontwerp werd overigens door leerlingen uit verschillende jaren en richtingen uitgewerkt, met aandacht voor uitzicht, comfort en kost-efficiënte energie- en watervoorziening.

De winnaar en Sint-Lambertusschool uit Westerlo (die de tweede plaats bemachtigde), krijgen elk een geldprijs. De betrokken leerlingen worden met reischeques beloond.

Proficiat!

Zin om mee te bouwen aan de trein van morgen? De juiste medewerker voor de juiste spoorwegjob, dat is de taak van HR Rail. HR Rail is de juridische werkgever van het spoorwegpersoneel en ondersteunt het personeelsbeleid via een jarenlang uitgebouwde expertise.

Meer info

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info