Youca door de ogen van onze student

15.000 jongeren van het secundair onderwijs mochten vandaag aan de slag voor de YOUCA Action Day en steunden daarmee het goede doel.
Ontdek het verslag van Oktai, een student die voor Youca één dag meewerkte in het team 'Employer branding':

In totaal gingen 30 studenten aan de slag bij NMBS om als treinbegeleider en treinbestuurder. 

Wij namen een kijkje in Gent. De treinbestuurders kregen eerst les over de job en mochten nadien eens oefenen op een treinsimulator.

In de namiddag volgden we enkele treinbegeleiders die onder leiding van een instructeur de taken van een treinbegeleider uitoefenden. Door alles in de praktijk te mogen doen leerden ze de job beter kennen. Nadien gingen we naar de bundel (= parking voor treinen) van Gent-Sint-Pieters waar ze samen een trein mochten klaarmaken voor vertrek. 

De reacties waren positief: het was een zeer leerrijke ervaring en een unieke kans om deze beroepen beter te leren kennen! Er komt meer bij kijken dan ze op het eerste zicht dachten.

Zin om mee te bouwen aan de trein van morgen? De juiste medewerker voor de juiste spoorwegjob, dat is de taak van HR Rail. HR Rail is de juridische werkgever van het spoorwegpersoneel en ondersteunt het personeelsbeleid via een jarenlang uitgebouwde expertise.

Meer info

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info