Studenten

Beleef de Spoorwegen achter de schermen als studentAls student kan je op verschillende manieren kennismaken met de Spoorwegen als werkplek. Zo leer je van dichtbij heel wat nieuwe dingen over het spoorverkeer, en krijg je zelfs de kans om er zelf aan mee te werken.

Doe een stage

Je eerste werkervaring dankzij een stage 

Werk mee achter de schermen van de Spoorwegen: als ingenieur, technicus, communicatie- of HR-medewerker, maatschappelijk werker, ICT-specialist,... Met een (onbetaalde) stage bij de Spoorwegen grijp je de kans om ervaring op te doen in de wereld van de Spoorwegen. En een stage verhoogt je kans op een job bij de Spoorwegen.

Werk als jobstudent

Een studentenjob bij de spoorwegen op je CV

Tijdens je vakantie kan je als jobstudent samenwerken met collega’s van de spoorwegen. Zo doe je handige werkervaring op én verdien je als student wat bij. Als jobstudent kan je aan de slag op verschillende afdelingen: logistiek, steward, technisch onderhoud, administratie,...

Solliciteer voor een vaste job

Kies je carrière en solliciteer

Zoek alle vacatures van de Spoorwegen die passen bij je interesses en je diploma. Solliciteer meteen online. Dat kan al vanaf 1 januari van het jaar waarin je afstudeert. Lijk je een geschikte kandidaat, dan word je uitgenodigd voor een proef, een gesprek en eventueel een medisch onderzoek.

Bekijk alle vacatures, klik hier

BERT: vind de technische oplossing en win

Technisch ijzersterk? Win de Belgian Railways Competition 2018-2019!

Als leerling of leerkracht op zoek naar een boeiende technische uitdaging? Dan is BERT de ideale oplossing!

BERT “Belgian Railways Competition for technicians” is een nationale competitie voor derdegraadsstudenten uit het studiegebied “mechanica-elektriciteit” of "elektronica-ICT", waar mooie prijzen te rapen vallen voor zowel de school als de leerlingen. Binnen de spoorwegwereld wordt een bestaand technisch probleem geselecteerd waarmee we de studenten uitdagen om hun competenties te toetsen aan de praktijk. 

Bezoek NMBS

Je kan ook een educatief bezoek brengen met je leerlingen (laatstejaarsstudenten) aan één van onze werkplaatsen. Zo kan je jouw leerlingen laten kennismaken met de wereld van de technologie bij NMBS. Dit bezoek wordt ook aangevuld met een klaspresentatie “Werken bij NMBS” (dit alles duurt ongeveer een halve dag).

En bovendien voorzien wij een gratis heen en terug biljet voor jou en je leerlingen.

Je kan je aanvraag doen via deze link

Kom op bezoek bij Infrabel

Je kan ook een educatief bezoek brengen met je leerlingen (laatstejaarsstudenten) aan één van onze technische werkplaatsen, een seinhuis in de buurt van je school of het Centraal Station in Antwerpen. Ook een rondleiding op een groot bouwproject, zoals de renovatie en uitbreiding van het station Gent Sint-Pieters, is zeker de moeite waard. Zo kan je jouw leerlingen laten kennismaken met de wereld van de technologie bij de Spoorwegen. Dit bezoek wordt ook aangevuld met een klaspresentatie “Werken bij de Spoorwegen” (dit alles duurt ongeveer een halve dag).

En bovendien voorzien wij een gratis heen en terug biljet voor jou en je leerlingen.

Je kan je aanvraag doen via railjobs@hr-rail.be