REDESIGN

Aantrekkelijk loon

Je krijgt een mooi loon, aangevuld met maaltijdcheques, premies, een hospitalisatieverzekering én een gratis treinabonnement. Bovendien ontvang je eventueel premies voor avond- of weekendwerk of je dagelijkse inzet (productiviteitspremie).

Doorgroeimogelijkheden

De Spoorwegen geven ruimte aan de ambities van elke werknemer. Iedereen heeft toegang tot bevorderingsexamens of kan zich heroriënteren. Door samen te werken op verschillende plaatsen en met verschillende mensen, ontdek je welke volgende carrièrestap je wilt nemen. 

Veel opleidingskansen

Betaalde basisopleidingen en aanvullende trainingen van ons opleidingscentrum Train@Rail zorgen ervoor dat werknemers mee zijn met de evoluties in hun werkveld. Je leert er niet alleen specifieke jobs zoals treinbestuurder of treinbegeleider, maar kunt er ook terecht voor managementstraining en taalopleidingen.

Een fijn team

Goed werkend spoorverkeer en indrukwekkende infrastructuurprojecten, dat realiseer je alleen in team, met specialisten uit allerlei disciplines. Zo leer je van elkaar, en ontdek je in welke richting je wilt doorgroeien binnen de Spoorwegen. De aangename sfeer onder collega’s geeft de teams van de Spoorwegen veel werkplezier.

Boeiende taken

De Spoorwegen bieden maar liefst 300 verschillende functies: boeiende jobs voor technische, administratieve en andere talenten. De Spoorwegen vormen een unieke werkomgeving, of je nu in een trein of station werkt, achter de schermen of tussen de sporen. Je voert er uitdagende opdrachten uit, die je bij een andere werkgever niet kunt krijgen. 

Jobzekerheid

De Spoorwegen kunnen als overheidsbedrijf hun werknemers meer jobzekerheid geven dan een privé-onderneming, ook als het economisch wat minder gaat. Als overheidsbedrijf bieden de Spoorwegen ‘statutaire functies’ voor sommige jobs. Je kunt bij de Spoorwegen je hele loopbaan uitbouwen dankzij de talrijke jobmogelijkheden, werkplaatsen en niveaus.

Voor de samenleving

Veilig en vlot treinverkeer is van groot belang voor een samenleving: minder files, minder luchtvervuiling, betaalbare mobiliteit voor iedereen, efficiënt vrachtvervoer,... Bij de Spoorwegen draag je elke dag je steentje bij aan een duurzame economie. Bovendien werk je mee aan het comfort van reizigers, die op de trein kunnen werken of ontspannen dankzij jouw inzet.

nl