Studenten

Beleef de Spoorwegen achter de schermen als studentAls student kan je op verschillende manieren kennismaken met de Spoorwegen als werkplek. Zo leer je van dichtbij heel wat nieuwe dingen over het spoorverkeer, en krijg je zelfs de kans om er zelf aan mee te werken.

Werk als jobstudent

Een studentenjob bij de spoorwegen op je CV

De Belgische spoorwegen zijn op zoek naar studenten om onze teams bij te staan tijdens de schoolvakanties. We zoeken studenten in verschillende domeinen: administratie, techniek, schoonmaak en verkoop.

Doe een stage

Stage doen bij de Belgische spoorwegen: de uitgelezen kans om ervaring op te doen!

Wil je alles te weten komen over het reilen en zeilen van de Belgische spoorwegen? Wij hebben talrijke mogelijkheden om studenten een stage aan te bieden in zeer diverse domeinen. Zo kan je een stage doen als ingenieur, technicus, communicatie- of HR-medewerker, ICT-specialist...noem maar op! Deze stages zijn onbetaald, maar de ervaring compenseert dit ruimschoots. Misschien kan je nadien wel bij ons aan de slag?

Solliciteer voor een vaste job

Kies je carrière en solliciteer

Zoek alle vacatures van de Spoorwegen die passen bij je interesses en je diploma. Solliciteer meteen online. Dat kan al vanaf 1 januari van het jaar waarin je afstudeert. Lijk je een geschikte kandidaat, dan word je uitgenodigd voor een proef, een gesprek en eventueel een medisch onderzoek.

Bekijk alle vacatures, klik hier

BERT: vind de technische oplossing en win

Technisch ijzersterk? Win de Belgian Railways Competition 2020-2021!

Als leerling of leerkracht op zoek naar een boeiende technische uitdaging? Dan is BERT de ideale oplossing!

BERT “Belgian Railways Competition for technicians” is een nationale competitie voor derdegraadsstudenten uit het studiegebied “mechanica-elektriciteit” of "elektronica-ICT", waar mooie prijzen te rapen vallen voor zowel de school als de leerlingen. Binnen de spoorwegwereld wordt een bestaand technisch probleem geselecteerd waarmee we de studenten uitdagen om hun competenties te toetsen aan de praktijk. 

Bezoek NMBS

Je kan ook een educatief bezoek brengen met je leerlingen (laatstejaarsstudenten) aan één van onze werkplaatsen. Zo kan je jouw leerlingen laten kennismaken met de wereld van de technologie bij NMBS. Dit bezoek wordt ook aangevuld met een klaspresentatie “Werken bij NMBS” (dit alles duurt ongeveer een halve dag).

En bovendien voorzien wij een gratis heen en terug biljet voor jou en je leerlingen.

Je kan je aanvraag doen via deze link

Kom op bezoek bij Infrabel

Je kan ook een educatief bezoek brengen met je leerlingen (laatstejaarsstudenten) aan één van onze technische werkplaatsen, een seinhuis in de buurt van je school of het Centraal Station in Antwerpen. Ook een rondleiding op een groot bouwproject, zoals de renovatie en uitbreiding van het station Gent Sint-Pieters, is zeker de moeite waard. Zo kan je jouw leerlingen laten kennismaken met de wereld van de technologie bij de Spoorwegen. Dit bezoek wordt ook aangevuld met een klaspresentatie “Werken bij de Spoorwegen” (dit alles duurt ongeveer een halve dag).

En bovendien voorzien wij een gratis heen en terug biljet voor jou en je leerlingen.

Je kan je aanvraag doen via railjobs@hr-rail.be