7 goede redenen om te werken voor de Spoorwegen

Waarom zou je voor een carrière bij de Spoorwegen kiezen? Daar zijn hele goede redenen voor. We zetten ze voor jou even op een rij.

  1. Teamwork
  2. Grotere jobzekerheid
  3. Een job met inhoud
  4. Bijleren kan altijd
  5. Doorgroeimogelijkheden
  6. Aantrekkelijke loonsvoorwaarden
  7. Maatschappelijk belang

 

1. Teamwork

Leuke collega's maken je job een stuk prettiger. Want echte teamspirit doet veel voor de sfeer in een bedrijf. Bovendien kom je samen verder dan alleen.

2. Grotere jobzekerheid

Het grootste deel van het personeel van Spoorwegen is statutair en heeft dus een grote werkzekerheid. Als het economisch wat minder gaat, is dat fijn om te weten.

3. Een job met inhoud

Er zijn veel werkgevers die een uitdagende job bieden met een interessabnte taakomschrijving. Maar helpen om honderdduizenden reizigers eidere dag veilig op hun bestemming te brengen en mee te bouwen aan de mobilitieit van morgen, dat is een behoorlijke verantwoordelijkheid. Net dat maakt je werk extra boeiend.

4. Bijleren kan altijd

Hou je graag je kennis op peil, bijvoorbeeld op het gebied van technologische ontwikkelingen? Of leer je graag nieuwe dingen bij? De Spoorwegen investeren veel in opleiding. Van basisopleidingen voor bijvoorbeeld treinbestuurders of treinbegeleiders tot aanvullende trainingen voor technische of andere vakgebieden, omgaan met klanten, talen,...

5. Doorgroeimogelijkheden

Een nieuwe wending in je loopbaan? Dat kan zonder problemen binnen de NMBS-Groep. Er zijn heel wat mogelijkheden, dus je hebt alle kansen om je ambities waar te maken.

6. Aantrekkelijke loonsvoorwaarden

Kiezen voor een job bij de Spoorwegen heeft nog heel wat voordelen. Een mooi loon, aangevuld met bonussen en premies, een ziektekostenverzekering... En gratis reizen met de trein voor jou en je familie.

7. Maatschappelijk belang

Werken kun je overal. Maar zeg het nu zelf, meewerken aan ambitieuze projecten die goed zijn voor ons milieu en het fileprobleem helpen oplossen, dat wil toch iedereen.